Helseminister på Inspiria-besøk

Østfoldhelsas partner Inspiria fikk storfint besøk da helseminister Bent Høie kom for å se på senterets folkehelsearbeid.  

Vi er det vitensenteret i Norge som har størst fokus på folkehelsearbeid, og det var derfor utrolig hyggelig at vi fikk mulighet til å presentere satsingen for helseministeren. I fjor hadde vi 5.000 elever som deltok i ett av helseprogrammene våre, sier senterets direktør Geir Endregard.

Forut for hvert besøk får alle lærere en anbefaling om forberedelser og alle følges tilsvarende opp i etterkant.

– Evalueringer viser at skolene tar besøkene på Inspiria mer og mer på alvor. De prioriterer nå forarbeid i langt større grad enn hva de gjorde da vi startet opp. Det er viktig for vi ønsker ikke at besøket fremstår som en «happening». Vi er opptatt av det må integreres i den ordinære undervisningen på skolen. Det er utrolig gøy å få så flotte tilbakemeldinger som vi får fra elever og lærere, sier han.

Helseministeren fikk prøve et av folkehelseprogrammene som Inspiria kjører overfor skoleelever, og fikk også presentert deres arbeid for å stimulere til mer aktivitet og et sunnere kosthold. Bespisningen var besørget av elever fra Grålum ungdomsskole i samarbeid med ansatte på INSPIRIA. Matlagingen bygget på det senteret bruker for å trene opp ansatte i barnehager og SFO til å lage mer fisk til sine elever og barn.

Høie fikk også prøve seg i sykkelparkensom nylig er bygget opp, i nært samarbeid med fylkeskommunens samferdselsseksjon og «bypakke nedre Glomma». Det å stimulere til aktiv fritid og mer sykling er nå en stor satsning på INSPIRIA med blant annet mulighet for å få teste ut EL-sykler til de som vurder innkjøp av en slik sykkel.

Mottar 1000 klasser årlig

Alle klasser som kommer til Inspiria blir hentet og bragt tilbake med buss, og fra i høst blir det tilbud fra første trinn og ut videregående. I 2016 var hele 23.000 elever på besøk fordelt på cirka tusen klasser. Lærerne velger blant 50 spesiallagde pedagogiske dagsprogrammer. Alt er forankret i kunnskapsløftet og utviklet i samarbeid med INSPIRIA kontakter, en fra hver av de 134 skolene i Østfold.

Les omtale i Sarpsborg Arbeiderblad her.

Elever fra 9. klasse på Grålum ungdomsskole serverte helse- og omsorgsminister, Bent Høie, lakseburritos som de tilberedte på utegrillen til INSPIRIA.