Døgnåpen aktivitetspark åpnet på Inspiria

Det var stor stemning og hundrevis av deltagere da Inspiria åpnet sin nye aktivitetspark.

Administrerende direktør Geir Endregard la stor vekt på at satsningen var blitt til med hjelp av mange bidragsytere, som for eksempel fylkeskommunen og næringslivet.

I en pressemelding skriver Inspiria at hensikten med parken er først og fremst trafikksikkerhetsopplæring, og her finnes det tilbud for alle: 360 meter lang sykkelbane med lyskryss, bygater, skilt, rundkjøring og ikke minst gangfelt for de myke trafikantene.  En egen 100 meter lang sykkelløype for de aller minste med trehjulsykkel og løpesykler. Og for de aller tøffeste har vi fått laget en 120 meter lang Pump Track-bane for BMX, skatebord, sparkesykkel og vanlig sykkel.

I Aktivitetsparken blir det sykkelopplæring for alle mellom 0-100, matte, fysikk, kjemi, helse og astronomi kombinert med fysisk aktivitet og frisk luft! Lek og læring på ett, to eller fire hjul. Parken vil være til glede for enkeltpersoner, familier, vennegjenger, grupper og skoleklasser.

Hensikt
Gjennom aktiviteter vil både store og små få økt kunnskap og mestringsfølelse. Parken blir et viktig virkemiddel for målsetningen om å få flere til å sykle i fremtiden, øke kunnskap om samferdsel og bidra til å gjøre sykkel til det naturlige førstevalg i hverdagen. Samtidig sikres læring om energi, klima og viktighet av fysisk aktivitet for helse og trivsel.

Alltid åpen!
Parken, som også er åpen når vitensenteret er stengt, vil bli brukt både mot skoler og fritidsbesøkende. INSPIRIA har kjøpt inn en god del utstyr som besøkende kan nyte godt av og vil drive mange forskjellige aktiviteter både mot de mange barnehager og 900 klassene som besøker senteret hvert år i tillegg til fritidsbesøkende i helger og ferier. Ellers kan man fritt benytte seg av parken ved at man tar med egen sykkel (og hjelm) i og utenfor stengetid.

Nøkkelfakta

  • Sandbasseng med to leke-gravemaskiner
  • Nye klatrestativer/lekeapparater
  • Flom-lys og gatelys
  • 2 scener for arrangementsavvikling
  • Flere benker for de som ønsker å sitte ned
  • Rikelig med ny beplantning og topografiske elementer
  • Snøkanon
  • Sandbasseng med fossil-utgraving (kommer litt senere)
  • «Verksted» for sykkelreparasjoner
  • Fatbike, BMX sykler, hybridsykler til liten og stor, sparkesykler, etthjulsykkel, løpesykler, elektriske sykler, skateboard, sykkelbil med plass til to eller fire, Crazy Cart, Long Board, hjelmer og beskyttelse.

Kostnad: Ca. 6 mill. NOK
Design: LARK Cristina Barrabes, Multiconsult

Finansiering
Det er Østfold Fylkeskommune som har sikret det aller meste av finansieringen. I tillegg har mange bedrifter bidratt med store rabatter og INSPIRIA med mye egeninnsats.

Les mer om Inspiria her

 

bilde-1bilde-2bilde-5bilde-3