Tobakkskuttekurs i julepresang?

Vil du hjelpe en du er glad i med å slutte å snuse eller røyke? Nå kan du for første gang gi bort et gavekort på røykesluttkurs eller snusekuttkurs i julepresang.

vgtobakksluttDet er Østfold fylkeskommune, Østfoldhelsa og AOF som står bak tiltaket, som er et av flere grep for å redusere tobakksbruken i fylket.

–Det aller beste er at de som blir med vil få gavens verdi på 750 kroner tilbake hvis de fortsatt er røyk- eller snusfrie 6 måneder etter kursets slutt. Når ga du sist bort en julepresang, hvor mottageren i tillegg til gaven også fikk pengene den kostet? Dette er to presanger i en, det er julegaven du kan bytte inn hvis du er fornøyd med den, ler styreleder i Østfoldhelsa Inger-Christin Torp.

Hun tror et gavekort på snusekuttkurs eller røykesluttkurs vil bli en hit under juletreene i Østfold i 2011.

–Dette er en presang med mening. Fremfor alt viser den at du bryr deg om den du gir gaven til. Hvis vedkommende ikke ønsker å bli med på kursene, får de i stedet pengene tilbake. Men kanskje det vil bli enda bedre mottatt hvis du gir et gavekort til seg selv? Vi har en mistanke om at det er noen forhold her i Østfold hvor det ivres for at kjæresten skal stumpe røyken eller slutte å snuse. Det er nok mange som vil bli lykkelige hvis kjæresten er villig til å gjøre et slikt offer, sier Torp.

Hun er ikke bekymret for at det kan møte opp røykere eller snusere som ikke har tilstrekkelig motivasjon til å gi seg.

–Vi har mye erfaring med at disse kursene jobber med å motivere deltagere. Flere ganger ser vi at ektefeller blir med kun for å støtte partneren og likevel ender opp med å slutte selv. Samtidig vet vi at for å bli tobakksfri må det for mange flere forsøk til før man faktisk lykkes. Vi ser derfor en verdi i at folk blir med uavhengig av resultatet. Det å legge bort tobakken er ofte en prosess, og man må ta det første skrittet før man går det siste, sier hun.

Kursene vil bli arrangert i hele 2012 i alle Østfolds byer, og gavekortet er gyldig frem til siste kursrekke starter opp høsten 2012. De som får et gavekort kan selv velge hvilket kurs de ønsker å melde seg på. Hvis ønskelig, kan AOF også kjøre kurs i mindre tettsteder eller på bedrifter, hvis mange nok melder seg på i et område. Kursene varer i 6 uker, ett treff hver uke. Gavekortene kan kjøpes på alle AOFs kontorer i Østfold, som er lokalisert i Moss, Sarpsborg, Askim, Halden og Fredrikstad. Kontorene har åpent på dagtid til og med 22. desember.

De første kursene starter allerede i midten av februar:

Fredrikstad

Moss

Rakkestad

Askim

Halden

Sarpsborg

13. februar

14. februar

14. februar

14. februar

15. februar

16. februar

For mer informasjon om snus og røyk, les her

Se gavekortet her

Kontaktpersoner:

  • Leder av opplærings-, kultur- og helsekomiteen i Østfold fylkeskommune og styreleder i Østfoldhelsa, Inger-Christin Torp: Tlf.: 913 90 014
  • Kursveileder Unni Ødegård, AOF Tlf.:958 60 006