Stor oppslutning rundt fiskesprell

-     Dette var over all forventning, sier styreleder i Østfoldhelsa Aase Rennesund etter å ha blitt nedringt av barnehager som vil delta på fiskesprell. 

Gjennom prosjektet Fiskesprell skal alle barnehager i Østfold de neste to ukene motiveres til å påvirke barn, ungdom og unge voksne til å spise mer sjømat. Fiskesprell er et samarbeidsprosjekt mellom Østfoldhelsa, Helse- og omsorgsdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Eksportutvalget for fisk og Østfold fylkeskommune.
 

          Nordmenn spiser for lite fisk og annen sjømat. At det er barn, ungdom og unge voksne som spiser minst, er synd. Fra et helsemessig synspunkt er det gunstig om forbruket av sjømat øker, spesielt blant barn og unge. Fiskesprell er en tiltakspakke som skal møte denne utfordringen. Det er utrolig gledelig at barnehagene i Østfold er så positive til å forebygge usunne livsstilsvaner senere i livet. Forhåpentligvis klarer vi å få med alle barnehagene i Østfold på dette arbeidet i løpet av noen år, sier styreleder i Østfoldhelsa, Aase Rennesund.

 

Alle barnehager i Østfold har fått tilbud fra Østfold fylkeskommune om å være med på Fiskesprell, og barnehagene i Indre Østfold er først ute. 15. og 16. mars møtes 20 barnehager fra Trøgstad, Eidsberg, Rakkestad, Askim, Hobøl, Marker, Våler, Spydeberg og Skiptvet til Fiskesprell på Mysen videregående skole. Det blir prat om fiskemat, samt mye praktisk arbeid.

17. og 22. mars møtes barnehager fra Fredrikstad til kurs, 18. og 24. mars møtes barnehager fra Sarpsborg, og 23. og 25. er det hovedsakelig barnehager fra Halden, Moss, Rygge og Råde som kommer på kurs.Alle de sistnevnte kursene gjennomføres på Urban Foods' lokaler i Øraveien 2 i Fredrikstad. Kursholder er stjernekokk Bård Greni Karlsen i Urban Food.

 

          Målet med tiltaket er at Fiskesprell skal inspirere, motivere og stimulere til økt inntak av sjømat i barnehager. Virkemidlene er både å øke kunnskapene om sjømatens ernæringsmessige fordeler, vise de ansatte i barnehagene hvor enkelt det kan gjøres, og hvor godt det smaker. Gjennom Fiskesprell får ansatte i barnehager tips og råd om hvordan sjømat lages og presenteres med en ungdommelig vri. Fengende informasjonsmateriell skal friste både til å lage sjømat, og kanskje også smake på resultatet, sier Rennesund.