Snusfri til påske?

Snuser du? Ønsker du å slutte? I februar starter Østfoldhelsa og AOF nye snusekuttkurs over hele fylket. Melder du deg på, kan du være snusfri til påskeferien. Hadde ikke det vært noe? 

– Da Østfoldhelsa og AOF arrangerte snusekuttkurs sist høst, klarte samtlige deltakere å legge fra seg snusboksen. Dette var det første snusekuttkurset som ble holdt i Norge, og det vakte oppsikt nasjonalt, sier Aase Rennesund, styreleder for Østfoldhelsa.

Nå settes det i gang nye kurskvelder i både indre og ytre Østfold i samarbeid med AOF og Østfold fylkeskommune. Deltakere betaler 750 kroner for kurset – en sum som refunderes hvis man er snusfri etter et halvt år.

– Det er vanlig at de som deltar på kursene våre føler et forventningspress fra bekjente om at de skal klare å slutte. Det virker gjerne motiverende. I tillegg hjelper det å ha noen å snakke med som er i samme situasjon. Deltagerne kan både trøste hverandre, støtte hverandre og gi råd om hvordan de skal klare å holde seg unna snusen. Mange har også sagt til oss at kursene gjorde det lettere å slutte enn de opprinnelig fryktet, sier Rennesund.

Samtidig er det viktig å understreke at kursene ikke er noen sørgeklubber der man skal sitte og gråte sammen over tapet av snusboksen. Man møtes, har det hyggelig sammen – og hjelper hverandre med å nå et felles mål: Å legge snusen bort for godt. Hvem som helst kan delta – og det er lettere å slutte sammen med andre enn å gjøre det alene.

– Dermed er det også ny sjanse for dem som allerede har brutt sine eventuelle nyttårsløfter om å kutte ut snusen, sier Rennesund.

Kursstart:

Askim:            Mandag 4. februar kl. 19.00
Rakkestad:      Mandag 4. februar kl. 16.30
Fredrikstad:     Tirsdag 5. februar kl.18.00
Moss:             Onsdag 6. februar kl. 18.00
Sarpsborg:      Torsdag 7. februar kl. 19.00
Halden:           Torsdag 7. februar kl. 16.30

For mer praktisk informasjon om kursene, kontakt AOF der du bor.