Setter frivillighet på dagsorden

Nylig er frivilligmagasiner sendt ut til over 50.000 husstander.

– Vi har ønsket å skape forståelse for hvor viktig frivilligheten er lokalsamfunnene. Det ser selve oljen som smører samfunnsmaskineriet. Nylig er et magasin sendt ut til alle husstander i Fredrikstad og et annet til Moss, Rygge og Våler. Fra før har vi laget et for Halden og Aremark, sier styreleder i Østfoldhelsa og fylkesvaraordfører Inger-Christin Torp.

Magasinene har et variert innhold, og de omhandler alt fra fagstoff til lavterskelstilbud, lokalhistorie og tradisjonelt foreningsliv. Det er et ønske at bladene skal vekke refleksjoner hos leserne i håp om at noen av dem selv tar skrittetet ut i frivilligheten.

En som allerede har gjort det er Inger-Christin Torp selv. I tillegg til å være politiker på heltid i fylkeskommunen har hun selv mangeårig erfaring som frivillig.

Jeg har med selvsyn sett hva frivillighet ikke bare gjør for samfunnet, men også for enkeltmennesket. Det får folk ut av sofaen og gir de et sosialt nettverk. I mange tilfeller så utvikler det også enkeltpersoners ferdigheter og mestringsevne. Frivilligmagasinene er derfor også ment som en anerkjennelse til frivilligheten. Vi har hatt et ønske om å løfte frem en del enkeltpersoner som et symbol på de mange frivillige som fortjener skryt, sier hun.