Tar svenneprøven på Bodalsstranda

Hvis Bodalsgutta er håndverkerne, så blir Løkkegutta deres svenner. I flere år har de fulgt og hjulpet til på Bodalsstranda, men aller mest ivrig er de i nærmiljøarbeidet ved Skjeberg stasjon – der de selv bor.

– Det er ingen grunn til at vi ikke skal kunne få til det samme i andre deler av Sarpsborg, som det som Bodalsgutta har klart hos seg. Vi er i hvertfall innstilte på å hjelpe til, også håper vi at også flere har lyst til å bidra i frivilligheten.

Det sier Bjørn Terje Mathisen og Yngvar Kraft, som går under klengenavnet Løkkegutta. De er ivrige støttespillere på nærmiljøarbeidet ved Stasjonsbyen, hvor de har ryddet og hjulpet til med å tilrettelegge Martinparken – oppkalt etter den tidligere eieren av en bensinstasjon som lå på samme sted. I tillegg har de laget en sti fra Løkke bedehus til Hornnæs skole, slik at skolebarn nå unngår å måtte ferdes på en veldig trafikkert vei (gamle E6).

Foruten at vedlikeholdet av Løkkestien og oppryddingen i Stasjonsbyen fortsetter, så har de i sommer også prøvd seg som gartnere. De har hengt opp, vannet og stelt blomster som henger i ampler på lyktestolper – som krevde sine menn i den varmeste sommeren i manns minne.

– Noe av det morsomste med dette har vært samarbeidet med ungdommen som ikke har en jobb å gå til. Alt de behøver er litt veiledning også gjør de en like god jobb som oss andre. Det er storartet å oppleve hvordan flere av disse utvikler seg, forteller de.