Feiret med fisk og grønnsaker
Hverken kake eller brus, men derimot fisk og grønnsaker ble brukt til å feire tildelingen fra Sparebankstiftelsen i dag.
Hundrevis av elever og ansatte tok del i feiringen og viste samtidig frem «Løp og spis-prosjektet». Det var når Sparebankstiftelsen ble oppmerksom på arbeidet på Skjønhaug at de oppfordret Østfoldhelsa til å søke om å spre gode erfaringer og å mobilisere ildsjeler på alle fylket skoler i arbeidet for å styrke folkehelsa.
– Foreldrene nekter å tro det, men faktum er at når vi serverer fisk og grønnsaker til lunsj så forsyner barna seg gang etter gang. Nå må vi lage fire ganger så mye grønnsaker som første gang vi serverte det. Det bekrefter en entusiastisk rektor på skolen, Elisabeth Asplund.
Både stortingsbenken fra Østfold og Fylkesmannen gratulerte Østfoldhelsa og Østfold fylkeskommune med tildelingen. Alle takket både Trøgstad kommune og Skjønhaug skole for det banebrytende arbeidet, som nå vil sette spor etter seg over hele fylket.





