
Slik har vi det i Østfold
Østfold er et fylke preget av tydelige sosiale forskjeller, men innbyggerne føler seg trygge i nærmiljøet sitt. Det viser svarene fra den største befolkningsundersøkelsen som noensinne er gjort i Østfold. Hele

Her presenterer vi Oss i Østfold
Østfoldhelsa inviterer til konferanse for å presentere funnene fra den største befolkningundersøkelsen i fylket vårt.

Kom på konferanse: Ung i Østfold 2019
Østfold fylkeskommune og KoRus inviterer til konferansen Ung i Østfold 2019.

Sluttevaluering av prosjektet «Helsefremmende lokalsamfunn»
Hvordan er det å delta med et lokalt prosjekt i en nasjonal satsing? Og hvordan går det når kommunene skal samarbeide med både fylkeskommunen og akademia - og i tillegg teste ut nye kvalitative metoder?
Visjonen om det trygge, sunne, levende og rettferdige Østfold
Forebyggende og helsefremmende arbeid blant partnerne

Fylkets politikere vil ha ungrØst
Dette skal vi få til! Det sier lederen av opplæringskomiteen Elin Johanne Tvete, som en kommentar til Inspiria sin søknad om en storsatsing på frivillighet, medborgerskap og demokratiutvikling. Sentralt i arbeidet står mediekanalen «ungrØst», som skal drives av ungdom og som skal være fullt operativ høsten 2019.

Fra plan til handling – fem nye nærmiljø- og friluftslivsanlegg i Østfold
Hvem sier at planer ikke blir fulgt opp? Den nylig vedtatte ”Østfold i bevegelse” legger opp til at en større del av spillemidlene skal benyttes på nærmiljø- og friluftslivsanlegg.
I Østfold røyker flere kvinner under svangerskapet (23%) enn i landet for øvrig (19%)Annett Arntzen
Kronikken
Hvordan måle folkehelse?
I den nye helseprofilen for Østfold kommer det fram at tre av fire østfoldinger rapporterer at de har god helse. Det har man funnet ut ved at 17 440 østfoldinger har svart på spørsmålet: Generelt sett, hvordan vil du si at helsen din er? Men kan man virkelig bare spørre folk om helsa og stole på svaret? Må man ikke undersøke folk med blodprøver, røntgen og andre medisinske tester for å kunne si noe om hvordan det står til med folkehelsa? Mange sykdommer og diagnoser kan undersøkes og påvises med tradisjonelle medisinske metoder og målinger. Fra slutten av 1800-tallet og ut over har det skjedd en formidabel fremgang innenfor medisinsk vitenskap og teknologi. Derfor har vi i løpet av bare 100 år beveget oss fra et samfunn der infeksjonssykdommer og høy dødelighet var en del av hverdagen, til et samfunn der de fleste oppnår høy levealder. Men samtidig har vi fått andre utfordringer for folkehelsa.