Velg sunnere på idrettsarenaen

Idrettslag får nå tilbud om hjelp til kosthold og trening.  

Det er Østfoldhelsa og Østfold idrettskrets som nå lanserer kurskonseptet «Velg sunnere på idrettsarenaen». Det er et kurstilbud til klubber og lag om kosthold og trening. Kursheftet kan lastes ned her.

– Ved å spise riktig kan du trene mer og bli flinkere. Det er viktig for unge utøvere å spise riktig for å klare å henge med på skole og trening og alle aktiviteter som ungdom er engasjert i. Særlig for de som satser er det viktig med god balanse mellom trening, konkurranser og kosthold, men alle, både idrettsutøvere og mosjonister vil ha nytte av et sunt kosthold. Det sier Frode Jensen, som er fagkonsulent i Østfold idrettskrets og ansvarlig for kurstilbudet.

Østfold idrettskrets og Østfoldhelsa arrangerer kurs for unge utøvere, trenere og foreldre om riktig kosthold ved trening. I tillegg har vi kursing av ansvarlige for kiosker og utsalg på idrettsarenaer. Det er ikke lett å spise sunnere når det er vanskelig å få tak i bra mat i kiosken i idrettshallen, fortsetter han.

Lervik IF, Askim rideklubb og Sarpsborg fotballklubb er to eksempler på klubber som på ulikt vis har tatt imot utfordringen fra idrettskretsen og Østfoldhelsa om å gi barn og unge i klubben et godt mattilbud.

– Vi henvender oss til unge idrettsutøvere både fordi de har nytte av å kombinere idrettssatsingen sin med et godt kosthold, og fordi de er forbilder for andre unge. Det sier Inger Christin Torp, styreleder i Østfoldhelsa.

Hun påpeker at det er  helt sentralt at de voksne i klubbene tar ansvar og sørger for at det som selges av mat og drikke på idrettsarenaene er noe som idrettsutøverne har nytte av i hverdagen sin.

– Det selges altfor mye dårlig mat og drikke i kiosker og idrettshaller, og da er det vanskelig for unge utøvere å spise riktig, sier hun.

Kurskonseptet henvender seg i første rekke til ledere og ansvarlige for kiosker og utsalg i klubber og lag.

– Klubber og lag har en stor mulighet til å legge til rette for at medlemmene deres, som er ofte på treninger og arrangement, får tilgang på bra mat og drikke. Mye av det som selges på idrettsarenaene er for dårlig mat til å bli en god utøver av, avslutter Torp.