Meld deg på tobakkssluttekurs

Vil du slutte å røyke eller snuse? Nå starter det opp kurs i hele Østfold.

Det er Østfold fylkeskommune, Østfoldhelsa og AOF som står bak kursene, som er et av flere grep for å redusere tobakksbruken i fylket. Deltagere som fortsatt er røyk- eller snusfrie 6 måneder etter kursets slutt får kursavgiften på kroner 750 tilbake.

Kursene vil bli arrangert i alle Østfolds byer. Firmaer kan også kontakte AOF med sikte på å kjøre kursene på bedriften. Det er også aktuelt å gjennomføre kurs i mindre kommuner, hvis det er tilstrekkelig med deltagere i det området.

De første kursene starter i midten av februar:

Fredrikstad 13. februar
Moss 14. februar
Rakkestad 14. februar
Askim 14. februar
Halden 15. februar
Sarpsborg 16. februar

–Hensikten med kursene er at du skal slippe å løse en stor utfordring alene. Det er rett og slett lettere å løse utfordringen sammen med andre.

Det sier kursveileder Unni Ødegård i AOF, som er praktisk ansvarlig for tobakksluttekursene. Hun understreker at kursdagene blant mange oppleves som et lyspunkt i hverdagen. Humor og støtte preger mange av samlingene.

–Vi samler mennesker som er i samme situasjon og derfor har gode forutsetninger for å hjelpe hverandre. Hver kurskveld varer i cirka to timer, og AOF er kursansvarlig. Kursene består av tre faser. Den første brukes til å motivere, og forberede deltagerne på hvilken utfordring de står overfor. Deretter følger en nedtrappingsfase, før alle skal slutte den fjerde kurskvelden, sier Ødegård.

Hun forteller videre at man i den siste fasen vil jobbe med snuskuttet, og de eventuelle problemene som oppstår.

–Metodikken kjent for å gi bedre resultater enn mange av de andre hjelpemidlene som er på markedet, eksempelvis nikotintyggegummi og røykeplaster, påpeker hun.
For mer informasjon og / eller påmelding, ring kursveileder Unni Ødegård i AOF på telefon 69 88 26 94 / 958 60 006.