Liv og røre på oppstartskonferanse

110 personer deltok på oppstarten av Røre-prosjektet.

Konferansen ble holdt på Inspiria, som er en av prosjektets støttespillere og partner i Østfoldhelsa. Ekstra lovord vanket til Sparebank-stiftelsen som gjorde prosjektet mulig med en gave på 26,5 millioner kroner.

Totalt skal det deles ut 20 millioner kroner til helsefremmende arbeid på skolene. Nesten seks millioner er allerede fordelt og neste søknadsfrist er 12. oktober. Prosjektet har for øvrig også igangsatt flere fellesprosjekter, for eksempel undersøkelsen «Min livsstil» og kurstilbud i interessebasert kroppsøving. Det siste begynner høsten 2018 og er åpent for 35 lærere. Høgskolen i Østfold er ansvarlig.

Steffen Tangen (HiØ) presenterte tiltaket interessebasert kroppsøving

Last ned programmet her

Her kan du finne presentasjoner fra arrangementet

 

 

 

Skal konsentasjonen opprettholdes må bevegelse til!

 

Trudvang skole ved rektor Bjarte Ramstad presenterte erfaringer fra Sogn og Fjordane. Her introdusert ved prosjektansvarlig Elsie Brenne.

 

 

Forsker Børge Sivertsen ved Folkehelseinstituttet demonstrerte tydelig hvordan søvnforstyrrelser vil gå utover elevers evne til læring.
Folkehelsekoordinator Marianne Nygaard ved Mysen videregående skole fortalte om hvordan de involverer elever i arbeidet med å bedre deres søvnvaner.