Generasjonstreff for Flere Freske Folk (FFF)

Besteforeldre og barnebarn i FFF utfordret hverandre i vinterferien med bowls.

Det var godt oppmøte med ca. 50 påmeldte og stor aktivitetsglede da Rakkestad FFF inviterte til aktivitetsdag i Rakkestadhallen.  Barn og seniorer satte stor pris på vennskaplig konkurranse, konsentrasjon og fysisk aktivitet med store kuler. Det ble jublet over hverandres prestasjoner, og det var tydelig at seniorer og barnebarna trivdes med felles aktivitet. – Curlingspill og trampoline var også populære aktiviteter denne dagen som ble dekket av lokalavisen Rakkestad Avis og TV8.

Prosjekt FFF har nå etablert tilbud om bowls for seniorer som ukentlige tilbud i Halden, Rakkestad, Sarpsborg og Spydeberg. Dette er et sosialt trimtilbud som gir god trening for ballanse og styrke. Ved hver treningssamling er det en god kaffepause hvor praten går livlig.

– Kjempeartig med så god oppslutning – sa Terje Eriksen, tidligere seniorrådgiver i Rakkestad kommune. Han er nå aktiv som frivillig deltaker i prosjekt Flere Freske Folk i Rakkestad. Prosjektet har skapt stor aktivitet i kommunen som fra før har god foreningsaktivitet. – Bowls er ved siden av våre to kafègrupper  ”Lyst på livet” og trim på ”Stien for alle”  blitt  seniorenes favorittaktivitet. Det lokale partnerskapet i FFF er forebygging i praksis – fortsetter Eriksen.  Han uttrykker stor glede over at Rakkestad kommune nå har utlyst ledig stilling som folkehelserådgiver. En stilling som blir tillagt en viktig rolle for folkehelseplanlegging og tiltak innen alle virksomheter i kommunen.