Anne Marie Liljebjelke (bildet) er en av de som kryper ut av sofakroken ukentlig for å komme til Bowlskaféen ved Fredrikstad Vest Frivilligsentral.

Tekst og foto: Hanne Kristensen Aarebrot

– Vi har fått et fint fellesskap. Dårlige knær eller rygg er ingen hindring for å delta. Et par timer på onsdag eller torsdag kan gjøre underverker for en som har en dårlig dag hjemme. Å komme sammen og trives i et fellesskap er godt for både kropp og sjel, smiler hun.

Fredrikstad kom senere i gang med bowls enn mange andre Østfold-kommuner. Derfor er det foreløpig bare femten personer som deltar. Flere har fortalt at samlingene har fått de ut av «sofakroken» på formiddagen. I stedet velger de nå å trille kuler og ha det trivelig på det som har fått betegnelsen «Bowlskaféen».

– Bowlsgruppen består av positive og hyggelige mennesker. Vi har det morsomt sammen, og det er lett å bli kjent med hverandre. Det er ingen plikt til å møte, og man kommer når det passer, forteller hun.
Dersom du etter å ha lest dette kunne tenke deg å prøve, så er du hjertelig velkommen til Bowlskaféen. Spillet begynner onsdager og torsdager fra 10:30. Det gjør ingenting om du ikke er flink.