Turfylket Østfold

I år er det mange Østfoldinger som virkelig har fått øynene opp for turfylket Østfold. Med nøye utvalgte turer, flotte turbeskrivelser og motiverende bilder har Bedriftsidrettens turkampanje Ti På Topp hatt stor suksess.

Kampanjen, som varer til 31. oktober, har bidratt til at mange har fått oppleve de flotte naturperlene vi har i Østfold. Turgleden er stor blant både barn og voksne, kan Bedriftsidretten i Østfold bekrefte. Per 1. september har det blitt registrert 1340 turer fordelt på de 15 turmålene i kampanjen, og bildene tikker inn fra fornøyde turgåere. Med egen tur-app finner deltakerne enkelt frem til turmålet og postkassen som er satt opp til kampanjen. 437 personer deltar så langt, deriblant 72 fra Aktiv på Dagtid.

Et turtilbud for alle
I Ti På Topp kan alle som vil delta, både alene eller på lag sammen med andre.
– Det skal være gøy å gå på tur! Her er det tilrettelagt for både enkeltpersoner, familielag, vennelag og bedriftslag,sier Stian Olbergsveen, daglig leder i Bedriftsidretten i Østfold.

Turene har variert vanskelighetsgrad med tanke på lengde og terreng. Den korteste turen er ca 3 km og den finner man i Fredrikstad, mens den lengste turen på 14 km lar deg oppleve Ertemarka (Halden). Hver tur har noe særegent med seg – en spektakulær utsikt, koier, utsiktstårn, foss eller lignende. De mest populære turene så langt er Søndre Jeløy (Moss, 165 turer) og Bjørneløypa (Fredrikstad, 158 turer).

For de som klarer å registrere 10 ulike turer innen 31. oktober venter en fin turpremie.
I tillegg til denne premien vil Bedriftsidretten i Østfold kåre årets turdeltaker, turbedrift og turbilde. Over 500 bilder har allerede blitt sendt inn, så her blir det en tøff konkurranse om å nå helt til topps!

Samarbeid med Aktiv på Dagtid
Bedriftsidretten i Østfolds samarbeid med Aktiv på Dagtid innebærer blant annet at deltakere i AktivPåDagtid får tilbud om å delta gratis på Ti På Topp. Det har blitt arrangert fellesturer, noe som vil videreføres og øke i omfang i 2019. Begge parter forteller at de er godt fornøyd med samarbeidet, og det er veldig gledelig å se at så mange har benyttet seg av tilbudet. Aktiv på Dagtid drives av Østfold Idrettskrets.

Opplev turfylket Østfold du også!
Meld deg på turkampanjen ved å gå inn på http://ostfold.tipåtopp.no eller ved å laste ned appen Ti På Topp i Google Play eller App Store. På Ti På Topp Østfold sin facebookside kan du lese turtips, se noen av de innsendte bildene fra turene og lese om andre interessante saker som omhandler turer i Østfold.

God tur!

Kjeøya
Kjøkøya
Rambergrunden
Ravjsjørunden