Det rører seg på Skjønhaug skole!

Latteren hang løst, tempoet var høyt og engasjementet rundt oppgavene var stort. Elevene heiet på hverandre, løste oppgaver sammen og løp det forteste de kunne til neste aktivitetspost. Fellesskapet og den ekte gleden var absolutt tilstede, og smittet over på de rundt 70 gjestene på Skjønhaug skole da det var RØRE-ambassadørsamling 12. april. Og luktet det ikke også nydelig, ovnsbakt laks i gangene ?

Ambassadørene hadde denne gangen invitert med seg rektorene sine til samlingen for å bli inspirert, styrke nettverket og se hvordan det RØRER seg på Skjønhaug. Det var med andre ord fullt hus da engasjerte lærere og elever skulle vise hvordan de gjennomfører LØP og SPIS i praksis, et tiltak de har fått til gjennom RØRE 6-19-prosjektet.

Det var førstemann til toppen av trappen for å hente svarlapper på regneoppgaver, raskest bort til vinduet for å velge enkel eller dobbel konsonant i ordet læreren leste, og rundt hjørnet på utsiden for å finne riktige engelsk-glose. Når oppgavene var løst sto det deilig varmmat og ventet på elevene; ovnsbakt laks med gulrøtter og poteter.

På 2 timer hadde cirka 230 elever gjennomført en rekke fysiske aktiviteter, løst ulike oppgaver i forskjellige fag og fått servert et sunt, varmt måltid.

RØRE 6-19 prosjektet handler om at god helse, god fysisk form, bra mat og nok søvn er en viktig forutsetning for læring.

35 skoler i Østfold har nå en egen RØRE-ambassadør, som sammen utgjør et nettverk av kompetanse og iver etter å gjøre skolen til en arena for bevegelsesglede, matglede og aktiv læring. RØRE-ambassadørene deltar på to samlinger i halvåret, og jobber aktivt med RØRE-prosjektet på sin skole blant annet ved å dele kunnskap og erfaringer med sine kolleger.

Østfold fylkeskommune og Østfoldhelsa har fått 26 millioner kroner i gave fra Sparebankstiftelsen DNB til å jobbe med helsefremmende skoler i Østfold.

Les mer om RØRE 6-19 prosjektet her

Les mer om helsefremmende skoler her